Спосіб приготування: варіння кави в турці / джезві
Час приготування: 10 хв.
Кількість порцій: варіння кави в турці / джезві
Порада від баристи: для заварювання кави в турці потрібно використовувати каву свіжого обсмажування дрібного помелу.
Правильно зварити каву в турці – воістину справжнє мистецтво. Існує безліч традиційних рецептів приготування кави в різних країнах світу. З деякими з них ми постараємося ознайомити вас на нашому сайті. А загальні рекомендації з приготування, читайте нижче:
- Турка повинна бути глиняною, масивною та міцною.
- Кава обов’язково має бути дрібного помелу
- Варити каву в турці слід мінімум в 3 етапи, тобто після закипання вона повинна трохи остигати і нагріватися знову
- Спеції можна додавати в турку при варінні, а підсилювачі смаку – сіль і цукор – вже в чашку.
- Для приготування в турці, використовуйте моносорти арабіки. Так ви швидше підберете під себе ідеальний рецепт кави.
- Вода для приготування кави обов’язково повинна бути очищеною
Отже, з основними принципами приготування кави в турці ми розібралися. Який саме сорт кавових зерен використовувати – вибір за вами. Ми лише можемо порекомендувати
замовити каву з доставкою в Києві та по регіонах України для турки на нашому сайті
Costa Rico Tarrazu и Tanzania AA
Приступаємо!
Нам знадобляться інгредієнти:
- свіжого помолу арабіка — 2 чайні ложки
- коріца – на кінчику ножа
- цукор— 1/2 чайної ложки
- сіль дрібного помелу – на кінчику ножа
- вода фільтрована — 1 склянка
Підготуйте все необхідне. Каву в турці потрібно варити на самому повільному вогні або на мінімальній температурі електричної плити.
У турку засипте меленої кави. Додайте корицю, залийте водою на половину турки. Поставте на вогонь.
Доведіть суміш до кипіння. Відразу ж вимкніть, дайте трохи охолонути та додайте воду до горлечка турки.
Дайте закипіти воді вдруге. Знову вимкніть. Ні в якому разі не перемішувати та не збовтувати напій. На шийці турки повинна утворитися своєрідна скоринка з пінки. Порушувати її структуру не можна, інакше це відіб’ється на смакових якостях.
У третій і останній раз доведіть каву до кипіння, вимкніть і вилийте в чашку.
Тепер можна трохи підсилити смак напою парочкою зерен солі та декількома крупинками цукру.
Не забудьте подати каву зі склянкою охолодженої води. Насолоджуйтеся смаком і коментуйте фото-рецепт!
З любов’ю, команда Olchi.
Вибрати каву