Кава та сир

Кава та сир.Хто любить побалувати себе розкішним і оригінальним сніданком, вже напевно оцінили це божественне поєднання – розсипчастий різкий сир з пліснявою або тягучий сільський сир і свіжо заварену каву.

DSC00879
А який же саме сорт кофе підібрати під улюблений сирок, ми із задоволенням Вам підкажемо.
В першу чергу, звичайно ж потрібна дегустація кави. Ви визначитеся з сортом кавових зерен, який підходить для вас саме зараз. Тижні за 2-3 він вам набридне, кінцевий. Але це неминуча реакція смакових рецепторів. Нічого страшного, вибір зерен на нашому сайті як і раніше різноманітний.

Отже, рекомендації по дегустації кави :

1. Струшування: після подрібнення в хорошій кавомолці кави, необхідно випустити його аромат, струшуванням посудини.

2. Запах: це основний якісний показник кави свіжого помелу. Він повинен вас заманити.

3. Смак: спробуйте сьорбнути з ложки свіжо заварену каву так, щоб напій покрив ваш язик. Так ви швидше визначите, чи подобається вам смак кави.

4. Післясмак: його ви зможете визначити тільки у разі дегустації декількох сортів кави. Варіації допускаються тільки при виборі сорту, спосіб приготування має бути однаковим.

Після того, як ваш вибір зупинився на певному сорті Арабіки, переходимо до сирів.

Декілька порад для ідеального поєднання сиру і кави :

  • ключ до гармонії між продуктами, переконатися, що жоден смак не пересилює інший;
  • ідеальне партнерство створює абсолютно новий профіль аромату і зводить кожен елемент;
  • сильно ароматизовані сорти кави й сири краще їсти окремо один від одного, це стосується і додаткових смакових підсилювачів до кави, таких як лікери та шоколад;
  • для досягнення найкращого результату ми рекомендуємо в цілому поєднання “подібне до подібного “.

приміром:

Яскравий сорт кави з ароматами, що нагадують волоський горіх або мигдаль (арабіка Tanzania AA), краще всього поєднується з ” горіховими” сирами з витримкою (аlpines, clothbound cheddars).
Легкі і м’які сорти кави (арабіка Guatemala La Cascada) добре поєднуються зі свіжими сирами (chevre, mascarpone, ricotta).

Сильні, землистий кавові пари (арабіка Costa Rica Azalea Tarrazu) хороші з сільськими сирами й плісневими, (adygei cheese, Dor Blue)

Майже кожна кава (найбільш універсальний вибір, арабика Colombia Medellin Supremo) буде хороший в парі з витриманим сиром goudas.

Експериментуйте за своїм смаком і замовляйте зерна Арабіки свіжого обжарювання на нашому сайті. З умовами доставки та оплати можна ознайомитися тут .

Вибрати каву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *