Арабіка. Врожай 2017. Тестуємо нові смаки та аромати

Дегустація нових арабік з Африки та Латинської Америки в постачальника. Думаємо розширити асортимент Ефіопії.


Звітуємо про надходження нових арабік врожаю 2017.
смажили:

► India Plantation (молочний шоколад і спеції, ароматна та запашна, ледь помітна кислинка – розкривається тільки в еспресо машині, турка чи будь-яка інша альтернатива – кислоту давати не буде). На сайт додамо позицію в найближчий час.
Вартість пакунку 200 г – 110,00 грн; 500г – 240,00
Guatemala SHB (горіх, мускатний присмак, солодка ягідна тонка кислинка)
Colombia Medellin (солодка карамель, тонкий присмак шоколаду, цитрусова легка кислинка)
Вартість пакунку 200 г – 90 грн; 500 г – 210 грн
Tanzania AA (карамельний присмак, кислинка лісової ягоди – полуниці та смородини)
Costa-Rica Azalea Tarrazu (аромат какао і халва, лісова ягода)
Наш особистий фаворит – Tanzania AA. Чудовий смак та аромат, кава легка й насичена водночас))

Вибрати арабіки можна за цим посиланням

Або замовити через приватне повідомлення на поштову адресу: kava.blend@gmail.com і по телефону: +380636559513

Підписатися на YuoTube канал можна за цим посиланням

Вибрати каву

ЗМІ про нас “Скільки потрібно грошей для кавової справи?”

Запускаємо рубрику “ЗМІ про нас”. Інтерв’ю Ольги Арчибасової, засновниці бренду Olchi, передовим виданням і центральним телеканалам України не повинні залишитися непоміченими. Це – наша історія. Історія наших “шишок” і багато-багато кави. І, безумовно – Ваш кредит довіри)

Отже, для тих, хто вважає, що відкриття кавового цеху з виробництва кави свіжого обсмажування, какао та чаю – шлях, всипаний трояндами:

“Кавовий” ринок в Україні активізується

Усі основні плантації, де вирощують каву, розташовані в поясі екватора. Їм потрібен субтропічний клімат. Це здебільшого спекотні країни, де кілька місяців на рік ідуть проливні дощі, але все одно в цей час тепло, розповідає Ольга.

“У людей, які живуть у таких країнах, рецептори працюють таким чином, що їм не потрібна кислинка в чашці. Практично вся арабіка дає кислинку, тому що це високогірна кава. Вона набирає фруктової та ягідної кислинки в різних умовах вирощування. Жителі південних країн просто цю кислоту не сприймають, тому смажать каву не до коричневого кольору, як звикли ми, а до вугільно-чорного. Ми ж смажимо “в середній рівень”, коли зерна виходять приємного коричневого відтінку. Але ось в Африці, Латинській Америці випалюють кислинку. Це дає і свій насичений смак, і солодкість, але кислоти там практично немає”, – пояснює вона.

За словами Ольги, в цьому якраз і полягає різниця в культурі та звичках приготування кави між країнами-споживачами.

kofe archybasova icoffeeco

Ольга вважає, що конкуренція на “кавовому” ринку в Україні – дуже висока, і завоювати “свого” клієнта часом буває дуже складно (РБК-Україна)

– “Якщо це північна країна, припустимо, Фінляндія, то їм, навпаки, потрібне дуже м’яке обсмажування. Адже в них – порівняно короткий сонячний рік і людям там не вистачає овочевої та фруктової свіжості в продуктах харчування. Частково це заміщається за допомогою кави. А італійці, наприклад, кислинку взагалі не люблять. У них вона асоціюється із зіпсованим продуктом. В Україні з обсмажуванням можна грати: ми п’ємо і “світлу”, і “середню”, і “чорну” каву. За статистикою, у північних країнах також п’ють значно більше кави. “Найбільший відсоток споживачів кави у світі – у Фінляндії. У середньому, фіни випивають від чотирьох чашок еспресо на день”, – розповідає Ольга.

За останні півтора року кавова культура в Україні набирає колосальних обертів, вважає Ольга. Зараз на “кавовому” ринку України ситуація зовсім інша, ніж навіть п’ять чи шість років тому, впевнена вона. Процеси такі, що зараз обсмажувальники поступово витісняють старий ринок контрабандної кави, а між самими обсмажувальниками спостерігається висока конкуренція, і зайняти своє місце на цьому ринку досить складно.

Каву без кофеїну не варто вживати нікому і ніколи?

Давним-давно було проведено незліченну кількість досліджень впливу кави на організм. І доведено, що для неї практично немає протипоказань. Якщо ви добре почуваєтеся після випитих шести чашок на день – будь ласка, пийте шість чашок. Якщо ж після двох чашок у вас посилюється серцебиття, то це вже перебір, і більше конкретно Вам пити не варто”, – розповідає вона.

“Найбільший відсоток споживачів кави у світі – у Фінляндії. В середньому, фіни випивають від чотирьох чашок еспресо в день” – Ольга Арчибасова (РБК-Україна) А ось кава без кофеїну – це продукт, який не варто вживати взагалі нікому і ніколи,” – радить вона.

archybasova olga kofe

“Кава за своєю суттю – це органічний продукт, без хімії. Плантації тільки в кількох країнах удобрюють, у Колумбії, наприклад, удобрюють, щоб отримати більший урожай. Але Колумбія – світовий постачальник із найбільшим обсягом експорту у світі, і вони змушені йти на подібні кроки. Так от: кава без кофеїну – це хімічний продукт. Її оброблено хімією, причому в жахливій концентрації. У результаті виходить дуже жорстка “хімічна субстанція”, а кращою від цього кава не стає. Такий продукт приносить лише шкоду. Вагітним матусям у жодному разі не можна її пити! Краще вже заварювати одну чашку кави на день і присмачувати її молоком”, – підбиває підсумок Ольга. Інтерв’ю повністю тут.

Інформація 2017 року вже давно застаріла. З 2018 року почали практикувати “витравлювання кофеїну з кави” органічним методом – за допомогою вуглекислого газу. В асортименті Olchi вже є один сорт кави без кофеїну Гондурас Декаф. Детальніше прочитати про спосіб виробництва та замовити цю каву ви можете за цим посиланням.

Кава спешелті та комерція.

Спешелті кава – не той продукт, який варто заварювати у класичній еспресо-машині.
Спешелті арабіку прийнято (і не без причин!) заварювати альтернативними способами, такими як: кемекс, сифон, турка, аеро-прес, френч-прес і харіо.

Continue reading

Обираємо турку (джезву). Історія походження.

Вибір: турка (або джезва) для домашнього заварювання кави. Сьогодні на ринку України досить великий вибір турочек з лекгосплавних матеріалів, забарвлених в “бронзовий” колір. Ви легко відрізните їх від справжніх – просто за вагою. До слова, за нашим досвідом – на смак звареної кави, міцність металу не впливає. Єдина обов’язкова умова – варити каву тільки свіжого обсмаження, бажано – українського виробника iCoffeeCo. Вибрати моносорти арабіки для вашої турки можна за цим посиланням . Також, дійсно новим і досконалим смак вийде – з глиняної турки. Але, на жаль, вироби з глини не довговічні.
Continue reading

Еспресо: арабіка чи робуста?

Еспресо: арабіка чи робуста? Кава еспресо, лате і капучино може бути виготовлена практично з будь-якого виду кавових зерен арабіки – Colombia Medellin Supremo, Guatemala La Cascada, CostaRico Azaleo Tarrazu, Tanzania AA або робусти Cameroon Зерна можуть бути різного ступеня обсмаження для створення унікального кавового смаку й аромату. Continue reading

Колумбія Supremo – кава з чарівним ароматом

Колумбія Supremo – кава з чарівним ароматом
Унікальний природний ландшафт Колумбії ідеально підходить для вирощування кавових дерев. Наполеглива праця плантаторів за останнє сторіччя приніс свої плоди. Вирощування колумбійської кави в промислових умовах має величезний успіх
Continue reading

Танзанія АА родом з Кіліманджаро.

Taнзанія АА родом з Кіліманджаро.
Танзанійська кава на смак має не занадто виражену кислину, у відмінності від ” спорідненої” по духу кенійської Арабіки. У неї все ж переважає тонший і тепліший смак, аромат чистої якісної кави. Ми вважаємо, що такий незвичайний смак какао-боби набувають завдяки тому, що кавові дерева ростуть в тіні бананових дерев.

Купити каву свіжого обсмажування Taнзанія АА родом з Кіліманджаро можна в нашому сайті з доставкою по Києву та Україні.
Continue reading

Кава та сир

Кава та сир.Хто любить побалувати себе розкішним і оригінальним сніданком, вже напевно оцінили це божественне поєднання – розсипчастий різкий сир з пліснявою або тягучий сільський сир і свіжо заварену каву.

Continue reading

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!