Капучіно в домашніх умовах
Спосіб приготування: варіння кави на плиті в гейзерній кавоварці
Час приготування: 7 мин
кількість порций: капучіно для двох
порада від барісти: для приготування капучіно в кавоварці використайте зерна свіжого обжарювання і молоко жирністю від 3,5%
Капучіно можна приготувати і в дома шніхумовах, без наявності спеціального капучинатора. Кмітливі хазяйки вже давно користуються підручними засобами для спінювання молока. В першу чергу це звичайно ж звичайний міксер.
Особливих хитрощів в його використанні немає, просто треба нагріти молоко. Поставте 3х літрову каструлю наполовину наповнену водою на вогонь, доведіть до кипіння. Встановіть на неї чашу з молоком. Включіть міксер, збивайте молоко в піну на високій швидкості. Важливо не перегріти молоко, воно не повинне закипіти. Температура 70 градусів вважається оптимальними, можна не користуватися кухонним термометром, просто визначите потрібну міру нагріву на око – приблизно за хвилину роботи міксером молоко нагрівається. Пінку викладайте дерев’яною ложкою на каву в чашці.
Окрім міксера Капучіно можна приготувати в домашніх умовах за допомогою ручного капучинатора. Він схожий на ручний міксер, принцип дії такий же – швидко провертайте ручку капучинатора, вінчик міксера розташовується в нагрітому молоці
Нам знадобиться:
- купаж арабіки середнього помелу – 1 столова ложка
- молоко 3,5% жирності – 1/2 склянки
- цукор-рафінад – 2 чайних ложки
- кориця мелена – 1/2 чайних ложки
Зваріть каву в гейзерній кавоварці: наповните фільтрованою водою нижню чашу, засипте мелену арабику свіжого обжарювання в ситечко. Встановіть верхню чашу. Включіть повільний вогонь, варіть каву до готовності.
Водночас збийте пінку з молока з цукром способом, вказаному вище.
Звичайно найпростіше завестися удома професійною кавомашиной, яка при натисненні однієї кнопки зробить той напій, який вашій душі угодний в цю хвилину. Наприклад такий, як встановлюють у більшості курортних готелів
:
Але не завжди цей громіздкий прилад може поміститися на сучасній кухні. Доглядати за машиною теж необхідно досить копітко і відповідально, інакше замість смачного cappuccino на виході вийде абсолютно жахливий напій. При цьому, гейзерна кавоварка і турка абсолютно не вимагають особливої уваги і зручні в зверненні. Так що ви цілком можете насолодитися улюбленим напоєм і в домашніх умовах, приготованому по нашому рецепту.
Для варіння капучіно краще використати купажі кави. Суміш декількох сортів арабики під маркою Cherry AA можна купити на нашому сайті, через форму замовлення.
З любов’ю, ваш All Coffee!
Вибрати каву