Колумбія Supremo – кава з чарівним ароматом
Унікальний природний ландшафт Колумбії ідеально підходить для вирощування кавових дерев. Наполеглива праця плантаторів за останнє сторіччя приніс свої плоди. Вирощування колумбійської кави в промислових умовах має величезний успіх
Однак, не варто думати, що це просте заняття й очікуваний збір врожаю може встояти перед форс-мажорними факторами. Наприклад, світова кавова криза 1989 р відбилася і на добробуті колумбійських виробників.Зміна клімату виявилося найважливішим фактором у змінах у світовому виробництві кави. Прибуток від продажів зелених зерен значно знизилася, економічні показники Колумбії зміг поліпшити тільки загальне зростання цін на каву по світу.
Туризм по кавовім фермам Колумбії з кожним роком набирає все більшої популярності. Мальовничі плантації розкидані по туманних схилах і зручно Розташовані в пишних передгір’ях Анд. Такі природні умови найбільш схильні для збору щедрого врожаю, як наприклад регіон Колумбії, в якому вирощують сорт Маделін Supremo Medellin.
Більшість виробників – дрібні фермери, які займають невеликі ділянки кавових плантацій. При цьому, практично всі плантатори представлені в Національній федерації виробників кави Колумбії. У Колумбії всього близько 600 000 виробників, разом вони складають близько 12% від світового збуту арабіки. Кава тут більше, ніж просто експортний товар, вирощування кавових дерев стало частиною національної ідентичності Колумбії. Унікальна історія країни стійких кавових традицій (вирощування кави на невеликих ділянках), допомогли заробити регіону місце в списку світової спадщини ЮНЕСКО.
За даними географів та істориків, єзуїти вперше засіяли насінням кави в Південній Америці на початку 1700-х років. Колумбійська кава взагалі не експортувався до 1835 року, потім відразу 2500 фунтів бобів були відправлені в США. І вже до початку 1900-х років, багато надихнулися осісти в західних гірських районах країни, щоб вирощувати кавові боби ексклюзивної якості. Будівництво нової залізниці й завершення робіт на Панамському каналі, сприяли експорту врожаю.
Сьогодні переважна кількість виробників кави в Колумбії так і продовжують займати невеликі ділянки землі, багато хто з них складають сімейні клани й мають плантації в власності.
Туристам пропонується здійснити поїздку на кавові плантації Колумбії. Сміливі аромати, вражають своїм достатком і пропонують досліджувати мальовничі ландшафти регіону. Сотні кавових ферм включені в об’єкти світової спадщини ЮНЕСКО. Зупинитися туристи можуть практично скрізь, місцеві фермери дуже гостинні та з задоволенням повозять вас по екскурсіях і пригостять смачною колумбійською кавою, звареною в дусі національних традицій!
Моно сорти арабіки Colombia Medellin Supremo команда All-Coffee
отримує безпосередньо з плантацій Колумбії. Ми обсмажуємо для вас тільки зерна вищої якості й особливо ретельно стежимо за дотриманням технологічного процесу обсмажування. Початківцям кавоманам, рекомендуємо спробувати зварити кава за рецептом саме з цього сорту арабіки.І ми Вам гарантуємо – до розчинній каві, або кави низької якості з автомата, ви не повернетеся більше ніколи!
З любов’ю, ваш iCoffeeCo