яблучний пиріг
Спосіб приготування яблучного пирога: выпечка в силиконовой форме в духовке
Час приготування: 45 мин
кількість порцій-6 шт.
Порада від шеф-кухаря: вибирайте яблука з тонкою шкіркою, або чистите їх перед тим, як класти в начинку
Рецептів яблучних пирогів і шарлоток існує незліченна безліч. Ми вже розповідали Вам, як приготувати за рецептом шарлотки Малиновий пиріг раніше. Сьогодні ми раді поділитися з нашими читачами саме тим, який вимагає мінімум витраченого часу, мінімум використовуваних кухонних електроприладів, мінімум брудного посуду і взагалі – має найоптимальнішим набором елементарних дій. Такий пиріг вийде у всіх і завжди. Найважливіше, слідувати рекомендаціям і не боятися, що у вас не вийде.
Ідеально звичайно, використовувати домашні яйця в випічці. Але якщо немає можливості їх дістати, підійдуть і магазинні, стежте просто за тим, щоб вони були свіжі.
Головному інгредієнтом начинки будуть звичайно ж яблука. Але якщо ви додасте трохи інших фруктів або ягід, смак не тільки не зіпсується, а й отримає пікантну нотку різноманітності.
Втім, можна обмежитися тільки яблуками, все-таки наш рецепт називається “Яблучний пиріг” 🙂
Нам знадобляться інгредієнти:
- борошно вищого гатунку – 1 склянка
- сіль – на кінчику ножа
- цукор – 1/2 склянки
- курячі яйця — 4 шт.
- яблуки – 5 шт.
- абрикоси – 5 шт.
- сливи – 5 шт.
- рослинне масло – 1/2 ч.л.
Попередньо вийміть курячі яйця з холодильника і витримайте при кімнатній температурі, протягом однієї години.
Яблука, абрикоси й сливи промийте і просушіть паперовим рушником.
Підготуйте форму для випічки, найкраще виходить звертатися з силіконовою формою. Якщо ж у вас є гарна керамічна, в якій можна подати пиріг яблучний на стіл, використовуйте її. Але при випічці в керамічній формі, час приготування трохи збільшиться, уважно стежите!
Бісквітне тісто для цього пирога можна замішувати звичайною виделкою або ручним вінчиком.
Розбийте в глибоку чашу яйця, розчиніть в них цукровий пісок, введіть частинами борошно. Перемішайте тісто до отримання однорідної маси без грудочок.
Фрукти звільніть від кісточок (яблука – від серцевини), наріжте дрібними шматочками.
Форму для випічки змастіть рослинною олією силіконовим пензликом. Увімкніть духовку на розігрів, встановіть температуру 180 град.
Викладіть тісто у форму.
Встановіть форму з тестом в духовку на середню полицю. Випікайте при температурі 180 град 40 хвилин.
Готовність пирога перевірити дерев’яною паличкою буде досить проблематично, тому, що начинки там набагато більше, ніж тіста. Ви просто будете потрапляти в яблуко або абрикос, в результаті паличка буде здаватися вологою.
В такому випадку, довіртеся своїй духовці. За такий проміжок часу вона просто зобов’язана випекти для вас чудову ароматну шарлотку!
Вийміть готовий пиріг і остудіть на решітці. Пам’ятайте, гаряче тісто дуже шкідливо для шлунка.
Перед подачею, прикрасьте пиріг цукровою пудрою або какао (просто потрусіть зверху через дрібне сито порошок).
Пиріг можна прикрасити так само кавовими зернами. Подавати обов’язково з улюбленими напоями і запрошувати до столу найулюбленіших людей!
Ще не визначились з вибором арабіки ? Ми із задоволенням вам допоможемо:
Вибрати каву