Кава у френч прессі

Спосіб приготування: заварювання у френч-пресі

Час приготування: 5 хв

Кількість порцій: кава для двох

Порада від бариста: змолоти каву потрібно правильно!

Кава у френч-пресі – це елементарний і швидкий спосіб заварювання кави в домашніх умовах. Це красиво, елегантно, швидко, а головне – приголомшливо смачно, якщо дослухатися до  всіх рекомендації щодо процесу приготування. Ми з радістю ділимося своїми секретами з вами, дорогі читачі. Нагадуємо, всі фото і відео майстер-класів – ми робимо самостійно, щоб наживо показати реальну картину приготування. Найважливіше для заварювання кави у френч-пресі, це правильно підібраний помол кавового зерна. Рекомендації читайте далі в рецепті.

Ви знали. що френч-прес придумали французи саме для заварювання кави? І вже в нашій країні технологію змінили. тобто замінили головний інгредієнт – каву, чаєм 🙂 Насправді, френч-прес дуже зручний і для чаю в тому числі, так що пристосування досить універсальне. Ми рекомендуємо всім нашим клієнтам придбати невеликі заварочні френч-преси для заварювання кави на роботі (якщо у вас немає офісної кавоварки, звичайно). Вартість їх варіюється від 100 – до 1000 грн / шт, завжди можна підібрати зручний для вас варіант. І звичайно ж служать вони роками, якщо обережно з ними працювати, у разі псування скляної колби, постачальник легко вам її замінить.

Кавові зерна ми продаємо виключно свіжого обсмаження і вищої якості. Можна заварювати у френч-пресі, як моносорти кави, так і купажи . На наш погляд, найсмачніше виходить при заварюванні у френч-пресі гватемальська арабіка – Guatemala La cascada . Досконалий аромат, міцний і насичений напій виходить з гватемалських зерен середнього ступеня обсмаження. Незвичайна глибина смаку, починається з яскравого аромату мускатного горіха, переходить і розкривається глибоким пряним присмаком.

Найпопулярніший сорт кави в нашому асортименті, так як підходить і для espresso, і для приготування в альтернативі (турці, френч-пресі, кемексє, сифон аеропрессе і харіо V60). Розкривається з третього дня після обсмажування.

Приступаємо?

Інгредієнти:

  • кава в зернах – 2,5 ч.л.
  • вода дистильована кип’ячена – 1 стакан
  • цукор за смаком
    Помел для кави у френч-пресі повинен бути великим – “морська сіль”. Такий помел Вам зробить будь-яка домашня кавомолка, але якщо не хочеться морочитися, можна звернутися до нас, ми змелемо свіжообсмажені зерна та запаяємо у пакет. Мелену каву можна спокійно пити 2 тижні – її ароматичні властивості не пропадуть.2.5 чайних ложки кави потрібно залити гарячою водою (93-95 градусів, закип’ятіть воду в чайнику і дайте трохи зійти пару). Заливаємо поки тільки мелену каву,  не наповнюємо прес до кінця!Ця процедура називається “предсмочування”, кілька секунд потрібно почекати – мелена кава віддає вуглекислий газ.Через 30-40 сек. можна наповнити водою весь френч-прес.
  • рикрийте френч-прес кришкою з поршнем, поршень не опускайте.
    Кава повинна заварюватися протягом 5 хвилин. Напій не збовтувати.

    За 5 хв, опустіть поршень та розлийте каву по чашках.
    Приємного кавування!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *