Кава на відкритому вогні

Кава на відкритому вогні
Спосіб приготування: варіння кави в гейзерній кавоварці на решітці

Час приготування: 10 хв.

кількість порцій: кава для двох
порада від баристи: для приготування кави на вогні потрібно використовувати алюмінієву або чавунну гейзерну кавоварку.


kofe_na_ogne3
Справжні кавомани звичайно страждають від відсутності можливості зварити натуральну кава на пікнику або на відпочинку з наметами.
Можна звичайно обійтися заварюванням меленої кави окропом з казанка, але все ж смак і структура кави вийдуть абсолютно не звичні. Тому ми пропонуємо вам оптимальний варіант – приготувати каву в гейзерній кавоварці на відкритому вогні.

З власного досвіду можемо вас запевнити – результат вийде ще краще, ніж на плиті. Своєрідний димчастий відтінок від вугілля приносить цікаву нотку у смак кави. А що стосується самої кавоварки – не бійтеся, що не зможете її відчистити, відмивається від кіптяви вона елементарно будь-яким миючим засобом і губкою.

Отже, нам знадобляться інгредієнти:

  • арабіка середнього помелу — 2 чайні ложки
  • цукор-рафінад — 2-3 кубіки
  • вода фільтрована — 1 склянка

kofe_na_ogne1

Наповніть водою до потрібної позначки основний резервуар гейзерної кавоварки. Встановіть ситечко, всипте каву середнього помелу. Вам підійдуть сорти кави з нашого асортименту Guatemala Anticqua и ColombiaSupremo

Розпалить багаття і встановіть гейзер так, щоб ручка була з зовнішньої сторони від вогню. Можна поставити кавоварку на гаряче вугілля, можна встановити на решітку для гриля, можна поєднати поруч два шампури і поставити гейзер на них. Користуйтеся усіма підручними засобами!
kofe_na_ogne2

Далі все як завжди – чекайте подачі звукового сигналу кавоваркою. Каву в гейзері можна залишити на вугіллі, щоб напій не остигав. Втім, металева кавоварка і сама по собі досить довго зберігає тепло.
Розлийте каву по металевим похідним гурткам і додайте цукор за смаком.

Такий напій відмінно підходить до всіх страв, приготованих на вогні. Як бачите, досить все просто і швидко відбувається. Не сумнівайтеся в надійності цього способу приготування – наша команда варила каву на вогні самостійно. Ми всі рекомендуємо, не відмовляти собі в задоволенні насолодитися ранковою чашкою кави в похідних умовах.

Насолоджуйтесь улюбленою міцною кавою з кращих сортів арабіки на природі!

З любов’ю, команда Olchi

Вибрати каву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!