Кава на паровій лазні

Кава на паровій лазні
Спосіб приготування Кава на паровій лазні :
варіння кави в джезві на паровій лазні

час приготування: 10 мін

Кількість порцій : дві порції
порада від баристы: для приготування напою можна зробити домашню парову лазню, або скористатися пароваркою.

cappuccino
Сьогодні ми пропонуємо вам відкрити для себе нове цікаве смакове поєднання – кава з курагою. До такого смаку нашу команду привчила гостинна Туреччина. Практично в усіх готелях ви зустрінете подібну конструкцію – на пару вариться і чай, і кава в металевих приладах.
Смак чаю виходить просто приголомшливим, як ми не намагалися повторити утілити в життя цю технологію в домашніх умовах, нічого не вийшло. Мабуть, вікові мусульманські традиції прищепити собі можна тільки з дитинства))
чай
Швидше за все секрет саме в самому чаї, навряд чи у продажу можна зустріти конкретно ті збори, які заварюють турки по своїх рецептах.

З кавою ж таких проблем не виникає, оскільки зерна ми використовуємо тільки свіжого обжарювання і вищої якості. Можна брати як моносорти кави, так і купажі. Приступаємо?
інгредієнти:

  • кава в зернах – 1 ст.л.
  • вода дистильована – 1 склянка
  • курага – по 5 шт. до кожної чашки

Курагу можна купити, а можна абрикоси звільнити від кісточок і висушити самостійно на даху. Головне, щоб приміщення добре провітрювалося. На балконі проводити експерименти ні кому не рекомендуємо – обов’язково заведуться мошки.

Для варіння кави використайте зерна вищої якості й обов’язково свіжого обжарювання, оскільки через 2 місяці після обжарювання, кава починає втрачати свої смакові якості.
coffee_kuraga

Домашня парова лазня робиться дуже просто. Встановіть на каструлю друшляк, заздалегідь наберіть половину каструлі води. Поставте усе це на плиту, запаліть середній вогонь, доведіть воду до кипіння.

Бляшану джезву поставте на друшляк, засипте свіжо змелену каву. Налийте в неї чисту воду і перемкніть плиту на повільний вогонь.

Дочекайтеся доки вода в джезві закипить. Дайте по кипіти напою на повільному вогні 2-3 хвилини й вимикайте вогонь. Не поспішайте знімати джезву з пари. Кава повинна трохи настоятися.

У Туреччині аппарат-паровая лазня виглядає так:
coffe_bassein22

Каву варять як на пальниках, так і у верхньому резервуарі.

Потім каву подають з курагою, без підсилювачів смаку. Курага сама досить солодка, тому цукор вам вже не знадобиться.

Усім щасливчикам, побажаємо насолоджуватися уранішньою чашкою кави з курагою у басейну або не бережу моря. Ну а тим, хто як і ми – сидить удома біля монітора, побажаємо якнайскоріше відправити себе до відпустки!
coffe_bassein2
Для подання кави з курагою краще використати кавові суміші. Суміш декількох сортів арабики під маркою Cherry AA можна купити на нашому сайті, через форму замовлення.
З любов’ю, ваш iCoffee!
Обрати каву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *