СМИ про нас. История №1 “Сколько нужно денег для кофейного дела?”

Запускаємо рубрику “ ЗМІ про нас “. Інтерв’ю Ольги Арчибасовой, засновниці бренду iCoffeeCo, передовим виданням і центральним телеканалам України не повинні залишитися непоміченими. Це – наша історія. Історія наших “шишок” та багато-багато про каву. І, безумовно – це Ваш кредит довіри)

Отже, для тих, хто вважає, що відкриття кавового цеху – шлях, всипаний трояндами, стаття на STYLER> LIFE 31.03.2017

“Кавовий” ринок в Україні активізується


Всі основні плантації, де вирощують каву, знаходяться в поясі екватора. Їм потрібен субтропічний та тропічний клімат. Це в основному спекотні країни, де кілька місяців на рік йдуть проливні дощі, але все одно в цей час тепло, розповідає Ольга.

У людей, які живуть в таких країнах, рецептори працюють таким чином, що їм не потрібна кислинка в чашці. Практично вся арабіка дає кислинку, тому що це – високогірна кава. Вона набирає фруктової і ягідної кислинки в різних умовах вирощування. Жителі південних країн просто цю кислоту не сприймають, тому смажать каву не до коричневого кольору, як звикли ми, а до вугільно-чорного. ми ж смажимо “в середній рівень”, коли зерна виходять приємного коричневого відтінку. Але в Африці, Латинській Америці випалюють кислинку. Це дає і свій насичений смак, і солодкість, але кислоти там практично немає “, – пояснює вона.

За словами Ольги, в цьому якраз і полягає різниця в культурі та звичках приготування кави між країнами-споживачами.

kofe archybasova icoffeeco

Про особливості обсмаження:

– “ Якщо це північна країна, припустимо, Фінляндія, то їм, навпаки, потрібна дуже м’яка обсмажування. Адже у них – порівняно короткий сонячний рік і людям там не вистачає овочевої та фруктової свіжості в продуктах харчування. Частково це заміщається за допомогою кави. А італійці, наприклад, кислинку взагалі не люблять. у них вона асоціюється із зіпсованим продуктом. в Україні з обсмажуванням можна грати: ми п’ємо і “світлий”, і “середній”, і “чорний” рівень обсмаження кави. За статистикою, в північних країнах також п’ють значно більше кави. Найбільший відсоток споживачів кави в світі – в Фінляндії. В середньому, фіни випивають від чотирьох чашок еспрессо в день “, – розповідає Ольга.

За останні півтора роки, кавова культура в Україні набирає колосальних обертів, вважає Арчибасова Ольга. Зараз на “кавовому” ринку України ситуація зовсім інша, ніж навіть п’ять або шість років тому, впевнена вона. Процеси такі, що зараз обсмажувальникі поступово витісняють старий ринок контрабандної кави, а між самими виробниками спостерігається висока конкуренція, і зайняти своє місце на цьому ринку досить складно.

Каву без кофеїну не варто вживати нікому і ніколи .


Боло проведено безліч досліджень впливу кави на організм. І доведено, що для неї практично немає протипоказань. Якщо ви добре себе почуваєте після випитих шести чашок в день – будь ласка, пийте шість чашок. Якщо ж після двох чашок у вас посилюється серцебиття, то це вже перебір, і більше конкретно Вам пити не варто “, – розповідає вона.

archybasova olga kofe

Кава по своїй суті – це органічний продукт, без хімії. Плантації тільки в декількох країнах удобрюють, в Колумбії, наприклад, удобрюють, щоб отримати більший урожай. Але Колумбія – світовий постачальник з найбільшим обсягом експорту в світі і вони змушені йти на подібні кроки. Так : кава без кофеїну – це хімічний продукт. Він оброблений хімією, причому в жахливій концентрації. у результаті виходить дуже жорстка “хімічна субстанція”, а краще від цього каві не стає. Такий продукт приносить лише шкоду. Вагітним матусям ні в якому разі не можна її пити! Краще вже заварювати одну чашку кави в день і присмачувати її молоком “, – підводить підсумок Ольга.
Повний текст читайте тут: https://styler.rbc.ua/rus /zhizn/pereselenka-donetska-vyigrala-grant-otkryla-1490967424.htm

Вибрати каву

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *