Кава з какао

Кава з какао
Спосіб приготування: варка кава з какао в турке

Час приготування: 7 мин

кількість порцій: одна порция

порада від барісти: для напою використайте какао від перевіреного виробника, кавові зерна свіжого обжарювання


coffee_sea

Напій особливо припаде до смаку тим, хто любить шоколадні відтінки кави. Додавання какао надає пікантну нотку та абсолютно не обважнює кави. Залежно від сорту Арабіки, який ви використовуватимете, шоколадний смак може вийти більш менш насиченим.

При варінні кави на молоці, концентрація кофеїну значно знижується. Такий варіант приготування підходить для особливо затятих кавоманов, які випивають більше за три чашки кави в день.

Також слід пам’ятати, що какао також містить алкалоїд – теобромін. У невеликих кількостях ця речовина нешкідлива, а гіпертонікам варто відмовитися від цього рецепту.

Обов’язково під варіння кави в турке, треба використати саме петльове мливо. Рекомендуємо використати для цих цілей професійну кавомолку. Вона дозволить вам зберегти саме той смак, на який ви розраховуєте.

Так, приступаємо!
Нам знадобиться:

  • купаж арабіки середнього помелу – 1 чайна ложка
  • молоко 3,5% жирності – 1/2 склянки
  • цукор-рафінад – 1 чайная ложка
  • какао-порошок -1/2 чайной ложки

cappuccino_sea1

По цьому рецепту, готувати каву треба без води, використовується тільки молоко та інші інгредієнти.

Спершу, підготуйте усе необхідне. Якщо у вас турка глиняна, краще не заливати в неї охолоджене молоко. Просто витримайте його при кімнатній температурі хвилин 30.

Каву перед приготуванням треба змолоти в саме питльове мливо. Змішайте каву і какао, пересипте у турку

Залийте молоком і запаліть найменший вогонь.
турка
На повільному вогні доведіть каву з какао до кипіння. Вимкніть вогонь. Дайте каві остигнути впродовж хвилини. Не перемішуйте його в турці, оскільки усередині шийки турки утворюється свого роду пінка-кришка, яка зберігає смакові якості напою.

Доведіть до кипіння на маленькому вогні другий раз, знову вимкнете.

Залиште каву з какао в турці на пару хвилин і наливайте в чашку, напоєм можна вже насолоджуватися.

Цукор бажано все-таки додати, оскільки какао само по собі досить гірке. Втім, це питання залишається на ваш розсуд.

Сорт кави рекомендуємо використати з купажів, зерна арабіки Indian Plantation підійдуть ідеально.

З любов’ю, ваша команда iCoffeeCo

button text=”Вибрати каву” letter_case=”lowercase” style=”gloss” size=”large” icon=”icon-gift” icon_pos=”left” link=”/ua/vybraty-kavu/”]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *